ThuisSnoepgoed

Indiase snoepjes – Recepten die leuk zijn om thuis te maken

Het einde van een perfecte maaltijd moet zijn met een zoet dessertgerecht. Hier op onze site leert u hoe u spannende en exotische Indiase zoetigheden kunt maken, waaronder; Gulab Jamun, Rasgulla, Barfi en Ladoo! Welk dessert je ook lekker vindt, volg gewoon onze eenvoudige receptengids. Genieten!

De oorsprong van populaire Indiase snoepjes

Indiase zoetigheden vormen een essentieel onderdeel van de cultuur en tradities van het land. Ze worden al eeuwenlang gegeten en elke regio heeft zijn unieke zoete gerechten. Hier zijn enkele van de meest populaire Indiase snoepjes en hun oorsprong.

Gulab Jamun

Gulab Jamun is een klassiek Indiaas snoepje dat beroemd is over de hele wereld. Het dessert bestaat uit kleine, gebakken deegballetjes die gedrenkt zijn in een zoete siroop. De oorsprong van Gulab Jamun is terug te voeren tot het middeleeuwse India, waar het bekend stond als ‘luqmat al-Qadi’. Het dessert werd tijdens het bewind van keizer Shah Jahan aan het Mughal-hof geïntroduceerd en werd een favoriet onder het koningshuis.

Om Gulab Jamun thuis te maken, heb je bloem, melkpoeder, suiker en ghee nodig. Meng de ingrediënten tot een deeg, vorm er kleine balletjes van en bak ze goudbruin. Week de gebakken balletjes in een siroop gemaakt van suiker, saffraan en rozenwater. Serveer warm en uw gasten zullen blij zijn.

Rasgulla

Rasgulla is een sponsachtig, stroperig dessert dat zijn oorsprong vindt in de oostelijke staat Odisha. Het dessert bestaat uit kleine, ronde balletjes gemaakt van chhena (kwark) en griesmeeldeeg. Deze balletjes worden gekookt in een suikersiroop totdat ze de siroop absorberen en sponsachtig worden.

Om Rasgulla thuis te maken, heb je chhena, griesmeel, suiker en water nodig. Meng de chhena en het griesmeel tot een deeg en vorm er kleine balletjes van. Kook de balletjes in een suikersiroop tot ze sponsachtig worden en de siroop absorberen. Chill en serveer de Rasgulla voor een verfrissend dessert.

Barfi

Barfi is een eenvoudig maar heerlijk dessert dat populair is in heel India. Het dessert is gemaakt met gecondenseerde melk, suiker en smaakstoffen zoals kardemom, saffraan en rozenwater. Het mengsel wordt gekookt tot het dikker wordt en vervolgens in een ingevette schaal gegoten en afgekoeld en opgesteven.

Om Barfi thuis te maken, heb je gecondenseerde melk, suiker, kardemompoeder en ghee nodig. Meng de ingrediënten in een pan en kook op laag vuur, onder voortdurend roeren, tot het mengsel dikker wordt. Giet het mengsel in een ingevette schaal en laat het afkoelen en opstijven. Snijd het in vierkantjes en serveer als een heerlijk dessert.

Ladoo

Ladoo is een zoet, bolvormig dessert dat populair is in heel India. Het dessert is gemaakt met verschillende ingrediënten zoals griesmeel, bloem, kokosnoot en noten. De ingrediënten worden gemengd met suikersiroop of rietsuiker en in kleine balletjes gerold.

Om Ladoo thuis te maken, heb je bloem, ghee, suiker en noten naar keuze nodig. Meng de ingrediënten tot een deeg en vorm er kleine balletjes van. Bak de balletjes tot ze goudbruin zijn en week ze vervolgens in een suikersiroop of rietsuiker. Serveer als een heerlijk dessert.

Hoe je thuis Indiase snoepjes kunt maken

Thuis Indiase zoetigheden maken lijkt misschien lastig, maar met de juiste ingrediënten en het juiste recept,het is gemakkelijk en leuk. Hier zijn de recepten voor het maken van enkele van de meest populaire Indiase zoetigheden.

Gulab Jamun-recept

Ingrediënten: - 1 kopje melkpoeder - 3 eetlepels bloem - 1/4 theelepel bakpoeder - 1/4 kopje ghee - 2 eetlepels melk - Olie om te frituren

Voor de siroop: - 1 kopje suiker - 1 kopje water - 1/4 theelepel kardemompoeder - Een paar strengen saffraan - 1 theelepel rozenwater

Instructies: 1. Meng in een mengkom het melkpoeder, de bloem voor alle doeleinden en het bakpoeder. Goed mengen. 2. Voeg de ghee toe aan de droge ingrediënten en meng goed tot het mengsel op broodkruimels lijkt. 3. Voeg beetje bij beetje de melk toe en kneed het mengsel tot een soepel deeg. 4. Verdeel het deeg in kleine balletjes en rol ze tot een gladde massa. 5. Verhit olie in een pan en bak de balletjes tot ze goudbruin zijn. 6. Voeg in een andere pan de suiker, het water, het kardemompoeder, de saffraan en het rozenwater toe. Meng goed en breng aan de kook. 7. Zet het vuur laag en laat de siroop 5-7 minuten koken. 8. Voeg de gebakken balletjes toe aan de siroop en laat ze 1-2 uur weken. 9. Serveer Gulab Jamun warm met een bolletje vanille-ijs.

Rasgulla-recept

Ingrediënten: - 1 liter volle melk - 2 eetlepels citroensap - 2 eetlepels griesmeel - 2 kopjes water - 2 kopjes suiker - Een paar strengen saffraan - 1 theelepel rozenwater

Instructies: 1. Verwarm de melk in een pan tot deze aan de kook komt. 2. Voeg het citroensap toe en roer tot de melk gaat stremmen. 3. Giet de gestremde melk af met een mousseline doek en laat afkoelen. 4. Kneed de chhena tot hij glad wordt en voeg er griesmeel aan toe. 5. Verdeel het deeg in kleine balletjes en rol ze tot een gladde massa. 6. Voeg in een andere pan het water, de suiker, de saffraan en het rozenwater toe. Meng goed en breng aan de kook. 7. Zet het vuur laag en voeg de chhenaballetjes toe aan de siroop. 8. Dek de pan af en laat 10-15 minuten sudderen. 9. Haal van het vuur en laat afkoelen. 10. Koel de Rasgulla en serveer.

Barfi-recept

Ingrediënten: - 2 kopjes gecondenseerde melk - 1 kopje poedersuiker - 1/2 theelepel kardemompoeder - 1/4 kopje ghee - Een paar strengen saffraan

Instructies: 1. Vet een vierkante schaal in met ghee en bewaar deze opzij. 2. Voeg in een pan de gecondenseerde melk, poedersuiker, kardemompoeder en saffraan toe. 3. Kook het mengsel op laag vuur, onder voortdurend roeren, tot het dikker wordt en de zijkanten van de pan verlaat. 4. Giet het mengsel in de ingevette schaal en laat afkoelen en opstijven. 5. Snijd de Barfi in vierkanten en serveer.

Ladoo-recept

Ingrediënten: - 1 kopje besan (grammeel) - 1/2 kopje ghee - 1/2 kopje poedersuiker - 1/4 kopje gehakte noten (amandelen, cashewnoten of pistachenoten) - 1/2 theelepel kardemompoeder

Instructies: 1. Verhit de ghee in een pan tot deze smelt. 2. Voeg de besan toe en rooster deze op laag vuur tot hij goudbruin en geurig wordt. 3. Haal van het vuur en laat afkoelen. 4. Voeg de poedersuiker, kardemompoeder en gehakte noten toe. Goed mengen. 5. Verdeel het mengsel in kleine balletjes en rol ze tot een gladde massa. 6. Serveer de Ladoo als een heerlijk dessert.

Conclusie

Indiase zoetigheden zijn een heerlijke en leuke manier om een maaltijd af te sluiten. Ze zijn gemakkelijk thuis te maken en kunnen naar eigen smaak worden aangepast. Met de recepten in dit artikel kunt u de wereld van Indiase zoetigheden verkennen en indruk maken op uw gasten met uw culinaire vaardigheden. Dus waar wacht je op? Ga naar de keuken en begin met koken!

Video's voor het maken van verschillende Indiase gerechten in Snoepgoed-stijl
4 eenvoudige melkzoete recepten | eenvoudige recepten voor melkdesserts | recepten voor instant melkdessertsMalai ladoo recept: rajbhog recept: ...
Indiase snoepjes maken vanaf het begin bij Raja Sweets - Koken in AmerikaDe foodscene van Houston is zo divers als maar kan, en in het hart van de wijk Mahatma Gandhi ligt Raja Sweets, een van de eerste...
Voor het eerst Indiase zoetigheden proberen
6 Indiase instantmelk-snoepjes van minder dan 30 minuten voor elke gelegenheid | Klassieke recepten voor melkdesserts en barfiZoet recept van Kalakand: Recept voor melkbarfi: ...
DODELIJK Indiaas junkfood! Het MEEST zoete, vettige en lekkere Punjabi-straatvoedsel!INDIAN STREET FOOD » BESTE MERCH OOIT ...
Tips en trucs voor Indiase Snoepgoed maaltijden
Aanvullende menu-ideeën gerelateerd aan Indiaas Snoepgoed eten