ThuisStraatvoedselVada Pav

Overheerlijk recept voor Vada Pav om gasten te verrassen

Bent u op zoek naar het perfecte tussendoortje om uw gasten te serveren tijdens uw volgende bijeenkomst? Zoek niet verder dan het heerlijke en geliefde Indiase straatvoedsel, Vada Pav. Dit verrukkelijke recept combineert een smaakvolle aardappelvulling met een knapperig beslaglaagje, alles ingeklemd tussen een zacht broodje. Het is niet alleen een publiekstrekker, maar ook gemakkelijk te maken en aan te passen aan de voorkeuren van uw gasten. Of u nu een informele barbecue in de achtertuin of een chique etentje organiseert, Vada Pav zal zeker indruk maken op uw gasten en hen naar meer laten verlangen. Dus stroop je mouwen op, scherp je kookkunsten aan en bereid je voor om je gasten te verrassen met dit onweerstaanbare tussendoortje.

Historische betekenis van Vada Pav

Vada Pav is een populair straatvoedsel in Mumbai, India, en is een integraal onderdeel van de culinaire cultuur van de stad. Er wordt aangenomen dat het in de jaren zestig is ontstaan toen een straatverkoper genaamd Ashok Vaidya deze heerlijke snack begon te verkopen buiten een textielfabriek in Mumbai. De fabrieksarbeiders, die voornamelijk uit de staat Maharashtra kwamen, waren op zoek naar een vullende en betaalbare snack voor hun lange werkuren. Vada Pav werd al snel populair onder de arbeiders en kreeg al snel een cultstatus in de stad.

Door de jaren heen is Vada Pav een iconisch symbool geworden van de straatvoedselcultuur van Mumbai. Het wordt nu verkocht bij straatstalletjes, foodtrucks en restaurants in heel India en zelfs in andere delen van de wereld. In 2018 werd Vada Pav door de reiswebsite TripAdvisor opgenomen in de lijst van 's werelds top 10 lekkerste fastfoodproducten.

Ingrediënten

Om Vada Pav te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

- 4 middelgrote aardappelen - 1/2 kop geroosterde pinda's - 1/2 kop gehakte korianderblaadjes - 1 el gember-knoflookpasta - 1 el groene chilipasta - 1 tl mosterdzaad - 1 tl komijnzaad - 1 tl kurkumapoeder - 1 theelepel rode chilipoeder - 1 theelepel garam masalapoeder - Zout naar smaak - 1 kopje gram bloem (besan) - 1/4 kopje rijstmeel - Water naar behoefte - Olie om te frituren - 4 Pav-broodjes - 4 eetlepels groene chutney - 4 eetlepels tamarindechutney - 4 eetlepels gehakte uien

Instructies

1. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Als u klaar bent, schilt u ze en pureert u ze in een mengkom. 2. Voeg de geroosterde pinda's, korianderblaadjes, gember-knoflookpasta, groene chilipasta, mosterdzaad, komijnzaad, kurkumapoeder, rode chilipoeder, garam masalapoeder en zout toe aan de aardappelpuree. Meng goed tot een glad vulmengsel ontstaat. 3. Verdeel het mengsel in 8 gelijke delen en vorm er balletjes van. 4. Voeg in een aparte mengkom het grammeel, rijstmeel, zout en water toe. Meng goed tot een glad beslag ontstaat. 5. Verhit olie in een frituurpan of een kadhai op middelhoog vuur. 6. Doop elk aardappelbolletje in het beslag en zorg ervoor dat het aan alle kanten gelijkmatig bedekt is. 7. Laat de gecoate aardappelballetjes voorzichtig in de hete olie vallen en bak ze goudbruin en knapperig. Haal ze uit de olie en leg ze op keukenpapier om de overtollige olie af te tappen. 8. Snijd de Pav-broodjes doormidden en verdeel groene chutney op de ene helft en tamarindechutney op de andere helft. 9. Leg een gebakken aardappelbolletje op de ene helft van het Pav-broodje en strooi er wat gesnipperde uien over. 10. Bedek het met de andere helft van het Pav-broodje en druk het voorzichtig plat. 11. Serveer warm met extra chutneys en gebakken groene pepers.

Conclusie

Kortom, Vada Pav is een heerlijk en gemakkelijk te maken tussendoortje dat perfect is voor elke gelegenheid. Met zijn knapperige buitenkant en smaakvolle aardappelvulling zal hij uw gasten zeker verrassen en naar meer laten verlangen. Dus, de volgende keer dat je een feestje geeft of gewoon op zoek bent naar een lekker tussendoortje, probeer dit recept dan eens. Geloof ons, je smaakpapillen zullen je er dankbaar voor zijn!

Video's voor het maken van verschillende Indiase gerechten in Vada Pav-stijl
Waarom de Vada Pav de beste sandwich van Mumbai isMumbai staat bekend om zijn smakelijke sandwich die letterlijk niemand kan weerstaan. Het heet vada pav en het zit vol aardappellekkernijen. Stel je voor een...
Moet de Vada Pav Sandwich van het Jaar winnen?De Vada Pav - Ik heb er naar verlangd sinds ik hem voor het laatst kookte en nogmaals, hij stelde niet teleur! Dit vegetarische streetfood staat op de 13e plaats...
Vada Pav-recept Hoe u Vada Pav thuis kunt maken Batata Vada Indian Culinary League - VarunLeer hoe je Mumbai-speciale Vada Pav thuis kunt maken met chef-kok Varun Inamdar op Get Curried. Mumbai's eigen burger.
Vada Pav Recept Authentiek door SooperChef Indian Street Food ReceptHeerlijk Indiaas straatvoedsel Vada Pav is hier om onze honger te stillen. Gevuld met pittige sauzen is dit een traktatie voor de smaakpapillen.
BOMBAY SNACK - BROT selber machen - Vada Pav - vegetarische Rezept - indisch KochenRezept Link VADA PAV: Grün CHUTNEY: ...
Tips en trucs voor Indiase Vada Pav maaltijden
Aanvullende menu-ideeën gerelateerd aan Indiaas Vada Pav eten