Geschiedenis en oorsprong van Pav Bhaji
Pav Bhaji is een populair Indiaas straatvoedsel dat zijn oorsprong vond in Mumbai in de jaren 1850. Het werd oorspronkelijk gemaakt als een snelle en gemakkelijke lunchoptie voor werknemers in textielfabrieken. Het gerecht bestaat uit een gepureerde groentecurry (bhaji) geserveerd met zachte broodjes (pav). Door de jaren heen is Pav Bhaji een geliefd gerecht in heel India geworden, en het wordt nu geserveerd in restaurants en straatstalletjes door het hele land.
Een van de redenen voor de populariteit van Pav Bhaji is zijn veelzijdigheid. Het gerecht kan worden aangepast met een verscheidenheid aan toppings, waaronder in blokjes gesneden uien, partjes citroen en koriander, om er maar een paar te noemen. Het is ook gemakkelijk in grote hoeveelheden te maken, waardoor het perfect is om een menigte te voeden.
Ingrediënten
Om Pav Bhaji te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 3 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden - 2 middelgrote uien, fijngehakt - 1 groene paprika, fijngehakt - 1 kopje verse of bevroren groene erwten - 2 middelgrote tomaten, fijngehakt - 4 teentjes knoflook , fijngehakt - 2,5 cm stuk gember, geraspt - 2 groene pepers, fijngehakt - 1 theelepel komijnzaad - 1 theelepel korianderpoeder - 1 theelepel kurkumapoeder - 1 theelepel rode chilipoeder - 2 theelepel Pav Bhaji masala - Zout, naar smaak - 2 el plantaardige olie - 4-6 pav (broodjes) - Boter, voor het roosteren van de pav
Instructies
1. Begin met het koken van de in blokjes gesneden aardappelen tot ze zacht zijn. Giet het water af en pureer de aardappelen met een vork of aardappelstamper. Opzij zetten. 2. Verhit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg het komijnzaad toe en laat een paar seconden sputteren. 3. Voeg de fijngehakte uien toe en bak tot ze glazig zijn. 4. Voeg de gehakte knoflook, geraspte gember en fijngehakte groene pepers toe. Bak een minuut of twee. 5. Voeg de fijngesneden paprika en groene erwten toe. Bak een paar minuten tot de groenten gaar zijn. 6. Voeg de fijngesneden tomaten toe en bak tot ze zacht zijn. 7. Voeg het korianderpoeder, kurkumapoeder, rode chilipoeder en Pav Bhaji masala toe. Meng goed en kook gedurende een minuut. 8. Voeg de aardappelpuree toe en meng goed. Voeg zout naar smaak toe en kook een paar minuten tot de bhaji heet en bruisend is. 9. Snijd ondertussen de pav doormidden en rooster ze met boter op een bakplaat of pan tot ze goudbruin zijn. 10. Serveer de hete bhaji met de geroosterde pav en je favoriete toppings.
Tips en variaties
- Je kunt alle groenten naar keuze aan de bhaji toevoegen, inclusief bloemkool, wortels en bonen.
- Als je geen Pav Bhaji masala hebt, kun je je eigen masala maken door korianderpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, rode chilipoeder en garam masala te mengen.
- Om de bhaji pittiger te maken, kun je meer groene pepers of rode chilipoeder toevoegen.
- Om de bhaji romiger te maken, kun je op het einde een lepel boter of room toevoegen. - Om het gerecht gezonder te maken, kun je volkoren pav gebruiken in plaats van gewone pav.
Conclusie
Pav Bhaji is een heerlijk en gemakkelijk te maken gerecht dat perfect is om je trek te stillen. Met een paar eenvoudige ingrediënten en enkele basiskookvaardigheden kunt u een overheerlijke maaltijd bereiden die indruk zal maken op uw smaakpapillen en uw gasten. Of je nu op zoek bent naar een snelle lunch of een publieksgerecht, Pav Bhaji zal zeker iedereen die het probeert in verrukking brengen. Dus waar wacht je op? Pak je ingrediënten en ga aan de slag!