ThuisStraatvoedselPav Bhaji

Heerlijk Pav Bhaji-recept dat iedereen kan maken

Bent u op zoek naar een heerlijk en gemakkelijk te maken gerecht dat uw wensen zal stillen? Zoek niet verder dan Pav Bhaji! Deze Indiase streetfood-klassieker is een populaire favoriet vanwege de pittige en hartige smaken, en is gemakkelijk aan te passen met je favoriete toppings. Of je nu een doorgewinterde kok of een beginner bent, dit Pav Bhaji-recept zal zeker indruk maken op je smaakpapillen. Met een paar eenvoudige ingrediënten en wat basis kookvaardigheden kun je een overheerlijk gerecht bereiden waar je familie en vrienden om zullen smeken. Dus trek je schort aan, pak je ingrediënten en maak je klaar om te genieten van een heerlijke Pav Bhaji die iedereen kan maken!

Geschiedenis en oorsprong van Pav Bhaji

Pav Bhaji is een populair Indiaas straatvoedsel dat zijn oorsprong vond in Mumbai in de jaren 1850. Het werd oorspronkelijk gemaakt als een snelle en gemakkelijke lunchoptie voor werknemers in textielfabrieken. Het gerecht bestaat uit een gepureerde groentecurry (bhaji) geserveerd met zachte broodjes (pav). Door de jaren heen is Pav Bhaji een geliefd gerecht in heel India geworden, en het wordt nu geserveerd in restaurants en straatstalletjes door het hele land.

Een van de redenen voor de populariteit van Pav Bhaji is zijn veelzijdigheid. Het gerecht kan worden aangepast met een verscheidenheid aan toppings, waaronder in blokjes gesneden uien, partjes citroen en koriander, om er maar een paar te noemen. Het is ook gemakkelijk in grote hoeveelheden te maken, waardoor het perfect is om een menigte te voeden.

Ingrediënten

Om Pav Bhaji te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

- 3 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden - 2 middelgrote uien, fijngehakt - 1 groene paprika, fijngehakt - 1 kopje verse of bevroren groene erwten - 2 middelgrote tomaten, fijngehakt - 4 teentjes knoflook , fijngehakt - 2,5 cm stuk gember, geraspt - 2 groene pepers, fijngehakt - 1 theelepel komijnzaad - 1 theelepel korianderpoeder - 1 theelepel kurkumapoeder - 1 theelepel rode chilipoeder - 2 theelepel Pav Bhaji masala - Zout, naar smaak - 2 el plantaardige olie - 4-6 pav (broodjes) - Boter, voor het roosteren van de pav

Instructies

1. Begin met het koken van de in blokjes gesneden aardappelen tot ze zacht zijn. Giet het water af en pureer de aardappelen met een vork of aardappelstamper. Opzij zetten. 2. Verhit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg het komijnzaad toe en laat een paar seconden sputteren. 3. Voeg de fijngehakte uien toe en bak tot ze glazig zijn. 4. Voeg de gehakte knoflook, geraspte gember en fijngehakte groene pepers toe. Bak een minuut of twee. 5. Voeg de fijngesneden paprika en groene erwten toe. Bak een paar minuten tot de groenten gaar zijn. 6. Voeg de fijngesneden tomaten toe en bak tot ze zacht zijn. 7. Voeg het korianderpoeder, kurkumapoeder, rode chilipoeder en Pav Bhaji masala toe. Meng goed en kook gedurende een minuut. 8. Voeg de aardappelpuree toe en meng goed. Voeg zout naar smaak toe en kook een paar minuten tot de bhaji heet en bruisend is. 9. Snijd ondertussen de pav doormidden en rooster ze met boter op een bakplaat of pan tot ze goudbruin zijn. 10. Serveer de hete bhaji met de geroosterde pav en je favoriete toppings.

Tips en variaties

- Je kunt alle groenten naar keuze aan de bhaji toevoegen, inclusief bloemkool, wortels en bonen.

- Als je geen Pav Bhaji masala hebt, kun je je eigen masala maken door korianderpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, rode chilipoeder en garam masala te mengen.

- Om de bhaji pittiger te maken, kun je meer groene pepers of rode chilipoeder toevoegen.

- Om de bhaji romiger te maken, kun je op het einde een lepel boter of room toevoegen. - Om het gerecht gezonder te maken, kun je volkoren pav gebruiken in plaats van gewone pav.

Conclusie

Pav Bhaji is een heerlijk en gemakkelijk te maken gerecht dat perfect is om je trek te stillen. Met een paar eenvoudige ingrediënten en enkele basiskookvaardigheden kunt u een overheerlijke maaltijd bereiden die indruk zal maken op uw smaakpapillen en uw gasten. Of je nu op zoek bent naar een snelle lunch of een publieksgerecht, Pav Bhaji zal zeker iedereen die het probeert in verrukking brengen. Dus waar wacht je op? Pak je ingrediënten en ga aan de slag!

Indiase Pav Bhaji maaltijdideeën
UI Bhaji

Het recept Ui Bhaji kon voldoen aan uw Indiase verlangen in rond 20 minuten. Dit recept is geschikt voor 12 personen. Voor 24 cent per portie dit recept covers 4% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Een deel van dit gerecht bevat ongeveer 2g eiwit, 2g vet en een totaal van 95 calorieën. 7 mensen hebben geprobeerd en vond dit recept. Een mengsel van bakpoeder, kurkuma, venkelzaad en een handvol andere ingrediënten zijn alles wat nodig is om dit recept zo lekker te maken. Slechts een paar mensen hielden echt van dit bijgerecht. Het is een goede optie als je een veganistisch dieet. Alles bij elkaar genomen besloten we dit recept verdient een spoonacular score van 27%. Deze score is niet zo spectaculair. Soortgelijke recepten omvatten pav bhaji, geen ui geen knoflook pav bhaji, Indiase Restaurant Stijl UI Bhaji-Gefrituurde Ui Beignets, en UI Pakoda-Kanda Bhaji - Ui Beignets.

Pav Bhaji (Pittige Gemengde Plantaardige Sandwiches)

Pav Bhaji (pittige gemengde Groentesandwiches) is misschien een goed recept om je receptdoos voor bijgerechten uit te breiden. Let je op je figuur? Dit vegan recept heeft 218 calorieën, 9g eiwit, en 3g vet per portie. Dit recept serveert 6 en kost $1,24 per portie. 1 persoon was blij dat ze dit recept geprobeerd. Een mengsel van gember, erwten, knoflook en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo heerlijk te maken. Niet veel mensen hielden echt van dit Indiase gerecht. Van bereiding tot bord, dit recept duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. Het wordt u aangeboden door blog.fatfreevegan.com rekening houdend met alle factoren, dit recept verdient een spoonacular score van 81% dat is super. Proberen Farali sukhi bhaji / Batata bhaji voor snel, vrat, vangi bhaji of vangyachi bhaji, maharashtrian vangi bhaji, en poori bhaji of batata bhaji-maharashtrian poori bhaji voor soortgelijke recepten.

Pav Bhaji

Je kunt nooit teveel hoofdgerecht recepten hebben, dus probeer Pav Bhaji eens. Dit recept maakt 2 porties met 494 calorieën, 20g eiwit, en 10g vet elke. Voor $3.01 per portie dit recept dekking 50% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Het is een goede optie als je een glutenvrij en vegetarisch dieet. 23 mensen hebben dit recept gemaakt en zouden het opnieuw maken. Ga naar de winkel en haal paprika 's, pav Bhaji masala - 2 hoop tbsp' s, zout en een paar andere dingen op om het vandaag te maken. Een paar mensen vonden dit Indiase gerecht echt leuk. Van voorbereiding tot het bord, dit recept duurt rond 45 minuten. Alles bij elkaar genomen, besloten we dit recept verdient een spoonacular score van 98%. Deze score is geweldig. Proberen Farali sukhi bhaji / Batata Bhaji voor vasten, vrat, poori bhaji of batata bhaji-maharashtrian poori bhaji, en vangi bhaji of vangyachi bhaji, maharashtrian vangi bhaji voor soortgelijke recepten.

Pav Bhaji

Pav Bhaji is een vegetarisch bijgerecht. Dit recept maakt 4 porties met 503 calorieën, 11g eiwit, en 31g vet elke. Voor $1,78 per portie dit recept dekking 31% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 55 mensen waren blij dat ze dit recept probeerden. Een paar mensen vonden dit Indiase gerecht echt leuk. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Een mengsel van bloemkool, knoflook, wortelen en een handvol andere ingrediënten zijn alles wat nodig is om dit recept zo heerlijk te maken. Van voorbereiding tot het bord, dit recept duurt rond 50 minuten. Met een lepeltje score van 95% dit gerecht is uitstekend. Proberen Farali sukhi bhaji / Batata Bhaji voor vasten, vrat, poori bhaji of batata bhaji-maharashtrian poori bhaji, en vangi bhaji of vangyachi bhaji, maharashtrian vangi bhaji voor soortgelijke recepten.

Pav bhaji (gekruide gepureerde groenten met zachte broodjes)

Het recept Pav bhaji (gekruide gepureerde groenten met zachte broodjes) zou je Indiase verlangen in de buurt kunnen bevredigen 1 uur en 15 minuten. Deze side dish heeft 211 calorieën, 8g eiwit, en 7g vet per portie. Dit recept serveert 10 en kost 95 cent per portie. 1 persoon heeft geprobeerd en vond dit recept. Als je boter, gember-knoflookpasta, tomaten en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Alles bij elkaar genomen, besloten we dit recept verdient een spoonacular score van 47%. Deze score is solide. Soortgelijke recepten zijn Farali sukhi bhaji / Batata Bhaji voor vasten, vrat, poori bhaji of batata bhaji-maharashtrian poori bhaji, en vangi bhaji of vangyachi bhaji, maharashtrian vangi bhaji.

Video's voor het maken van verschillende Indiase gerechten in Pav Bhaji-stijl
Hoe maak je Pav Bhaji-recept Streetfood De chef-kok van Bombay - Varun InamdarLeer hoe u Pav Bhaji-recept maakt, een heerlijk straatvoedsel uit Mumbai met de Bombay-chef Varun Inamdar. Bent u een fijnproever ...
snelkookpan pav bhaji recept - instant, geen kunstmatige kleur streetstyle pav bhaji in fornuisvolledig recept: kooktoestel pav bhaji recept pav bhaji in snelkookpan ...
Pav Bhaji Recept Mumbai Street Food Pav Bhaji Masala Maharashtrian Recepten Bombay Pav BhajiPav Bhaji Recept Mumbai Street Food Pav Bhaji Masala Maharashtrian Recepten Pav Bun Recepten Pav Bhaji is een van de ...
BESTE PAV BHAJI Maken van meer dan 100 borden Indian Street Food @ Rs. 120/-Toevoegen - Mukesh Pav Bhaji, Sevaram Lalwani Road, Mulund East, Mumbai, Maharashtra. #thestreetchef #indianstreetfood ...
Pav Bhaji Recept Streetstyle Pav Bhaji Mumbai Pav bhaji #YoutubeShorts #Shorts #PavBhajipavbhajirecipe #pavbhaji #pavbhajimasala #streetstylepavbhaji #pavbhajibananekividhi #streetfood #पावभाजी #paobhaji ...
Tips en trucs voor Indiase Pav Bhaji maaltijden
Aanvullende menu-ideeën gerelateerd aan Indiaas Pav Bhaji eten